pondělí 3. října 2011

Comeback Davida a výsledek potěšil

1. kolo Krajského přeboru I. 2011/2012 s nováčkem soutěže nejvzdálenějšího družstva Moravské Třebové se nám vydařilo. Průběh napověděl, že žádné utkání nebude procházka a všichni budou tvrdě bojovat o udržení v soutěži.

Dorost proti Seniorům 2:0... Glockner, Zoubek, Nečesánek, Novotný
Na chvilku jsem v týdnu zapochyboval nad sestavou, jestli není na úvod soutěže tolik mládeže v družstvu (včetně mně) riskantní. Nominoval jsem Davida Zoubka, který minulou sezonu vypustil, ale v létě nabral nové síly v turnajích a začalo se mu dařit. Aleš Novotný je typický týmový hráč,ačkoli poslední dobou s horšími individuálními výsledky. To se ale určitě zlepší až se objeví psychologická příčina.
Nakonec jsme v utkání s nováčkem soutěže udělali pěkný výsledek, ačkoli průběh partií byl velmi napínavý a situace dlouho nejasná. Papírově bylo družstvo M.Třebové slabší, ale myslím, že může v silně obsazené soutěži KP I někoho nepříjemně překvapit. V minulé sezoně měli velmi vyrovnané individuální výsledky.
  
TJ Slovan Moravská Třebová

Rapid Pardubice C
1946F
0
-
1
2137F
2125F
0
-
1
2128F
1976N
1
-
0
2143F
1859N
0
-
1
2102F

½
-
½
1988F
1812N
½
-
½
1927F
1899F
0
-
1
1742F

0
-
1
1755F

           2
:
     6


 Nejdříve se vyjasnila situace v partii Pavla na 4., který "okradl" soupeře o figuru a pak už to byla technická záležitost.  Aleš pokračoval v dobré hře z minulé sezony a celkem spolehlivě vyhrál.
David na 7. se dostal do problémů, soupeř ho začal dusit a vymýšlet maty, pohrdl ziskem kvality,  ale nakonec se utnul v propočtu a získali jsme nečekaný další bod.
Pepa Sýkora si vybral svoji smůlu jako kompenzaci za Davidovo štěstí a prohrál se Sojmou, který měl vloni nejlepší individuální výsledky.
Ondra měl na 5. soupeře sice bez elo, ale s velmi dobrými výsledky v minulé sezoně a tak z toho byla jen remíza v koncovce 4 věží.
Já jsem se v zahájení trochu trápil proti sicilské, kde jsem jednu chvíli viděl víc dobrých tahů za soupeře než u sebe. Nakonec jsem přešel do pozičně "vyhrané" koncovky s lepším koněm proti špatnému střelci, která se ale bohužel nedala vyhrát. Remíza.

 Nejdéle trvaly partie na prvních dvou šachovnicích, kde Karel Černý na 2. betonoval, nabízel remízu, ale nakonec ho Tomáš přetlačil v dámské koncovce. Olda na 1. desce se bránil francouzskou v komplikované pozici, kde byly dlouho pro bílého v pozici stále možnosti a pravda se ukáže až v analýzách. Nakonec vydřel cenné vítězství.

Překvapení v 1. kole byla pro mě vysoká prohra favorita soutěže Bohemie s Litomyšlí. 
Report utkání na stránkách Štefanydes Polička
 Ostatní výsledky 1. kola KP I

Příští kolo se hraje až za 4 týdny  30.10. - doma s Bohemií

Zleva Grepl,Sojma, Sýkora - Stojící Outulný a Chvojka
První 2 šachovnice: Černý, Kotva, Veselý, Kastner
Tady ještě "stál" Pepa Sýkora (sedí uprostřed) dobře, vpravo vzadu Ondra Kraus

Žádné komentáře:

Okomentovat