středa 28. prosince 2011

České šachové vánoce OPEN v Litomyšli

Od 26. prosince se hraje turnaj za účasti 67 hráčů. Z bleskového přeboru kraje v Ústí n.O., kde byl těsně druhý,  tam přejel Martin Červený z 2222 Polabiny a po prvních 3 kolech má 100%.


Stránky turnaje
Pořadí po 3 kolech

Z pardubických hráčů tam dále hraje Olda Kastner jako jediný z Rapidu a 6 hráčů z Polabin (ještě Novotný Michal, Půlpán Jakub, Čižinský, Melichar a Liduch.
Pořadí po 6 kolech   - v 7 kole hraje zatím velmi dobře hrající Olda Kastner černými s Michalem Novotným.
Konečné pořadí turnaje
____________________________________________________________
Pro ty, které zajímají slavné postavy českého šachu upozorňuji na chvályhodné aktivity Českého rozhlasu. V pořadu Šachista Luděk Pachman - příběh českého Bobby Fischera  (odkaz na mp3) je téměř hodinový portrét našeho asi nejslavnějšího šachisty historie. Byl jsem jako student na jednom jeho mítinku v roce 1969 na Strahově. Pachmanův životní osud je příznačný pro historický vývoj naší republiky v minulém století a ledacos vysvětluje i v naší přítomnosti. Ve světě je tento náš legendární hráč známý zejména jako autor vynikajících učebnic strategie a taktiky šachu.
Některé zajímavé epizody kolem Pachmana a Fischera jsou na jednom zastaralém blogu Dennis Monokroussos.
Pro úplnost ještě odkazuji na další rozhlasový pořad z cyklu Osudy -  o Lubomíru Kaválkovi.  Velmi zajímavé vzpomínky L. Kaválka o jeho přátelství s Bobby Fischerem a jiné perličky ze života a šachové kariéry. 

Žádné komentáře:

Okomentovat