středa 16. dubna 2014

Pardubice mají další tým v extralize

Ačkoli to na první pohled pro neznalého nevypadá, tak šachový tým se záhadným názvem v 1. lize - 2222 ŠK Polabiny je na prvním místě z Pardubic a po nedělním vítězství nad Litovlí je na 1. místě i v druhé nejvyšší soutěži s právem hrát příští sezónu v extralize. Dva týmy v extralize bude mít tak pouze Ostrava a Pardubice. Po postupu dalšího českého družstva Mahrla z Prahy bude počet moravských a českých družstev v extralize vyrovnán.

Poněkud jsem váhal, jestli mám o velkém úspěchu Polabin psát zde, na stránkách Rapidu Pardubice, když se o tom můžete dovědět jak ze stránek Polabin, kam tato zpráva patří nejdříve, tak ze stránek krajského šachového svazu i  novoborského šachového serveru.
Velká gratulace Polabinám k velkému a nečekanému úspěchu. Pohledem na výsledky je zřejmé, že o 1.místě rozhodl zejména zápas 5. kola, kdy Polabiny hrály venku s hlavním favoritem soutěže Durasem BVK Královo Pole (Brno) oslabeni pouze v 7 a těsně vyhrály 4.5 : 3.5.  O celkový výsledek se samozřejmě zasloužili všichni, kteří i půlkou bodu přispěli do skore. Přesto je nápadný velký podíl na výsledku kapitána družstva FM Michala Novotného spolu s dalším trenérem mládeže FM Milanem Hoškem a mladých nadějných hráčů Jana Macháně a Jakuba Půlpána, kterého trénuje GM Martin Petr.
Kapitán vítězného družstva a trenér mládeže Michal Novotný
____________________________________________________________________________

V neděli také skončil krajský přebor I., ve kterém se družstvo Rapid Pardubice C umístilo v první polovině tabulky na 5. místě po vítězství nad Lanškrounem 6:2. Po šťastném udržení Rapidu B (AKIS) v II. lize tak byla uplynulá šachová sezóna pardubických týmů docela úspěšná.