pondělí 30. dubna 2018

Neděle 8.4 - Krajský pohár II


O tom jak jsme utekli hrobníkovi z lopaty.




Po oznámení Vladimíra Pavlovce že 8.4. nemůže hrát  jsem začal mít nepříjemný pocit, že díky slabé sestavě poslední zápas prohrajeme a Bohdaneč poslední zápas vyhraje a my sestoupíme do KSZ.  Po oznámení Honzy Janka ,že se vrátí ze služební cesty v nedělí těsně před polednem se tento pocit ještě zvětšil.. Částečné uklidnění přišlo ve chvíli když jsem při příjezdu k hrací místnosti uslyšel kapitána soupeře jak vysvětloval svému týmu že tým Železných hor má už jisté udržení v KPII a že dneska je účelem vyzkoušet nové hráče.

Pravděpodobně jako první vyhrál Petr Dědek na 8. šachovnici následovaný panem Vinšem na 7.šachovnici. Následně v koncovce kapitán soupeře Šilar přehrál Patrika Marcinka. Následně vyhrál kapitán domácích na 6.šachovnici. . Po té jsem zakázal Pavlu Stehlíkovi remízu . Pavel nakonec přesto, že byl v časové tísni dovedl partii na 5.šachovnici k vítězství.

V 13.20. nabídl Jirka Hon na první šachovnici remízu panu Švandovi(dle Jirkových slov se Jirka cítil vyhraný ,ale protože remíza nám dávala jistotu udržení v KPIIZ tak ji nabídl).
V 13.30 remizoval Tomáš Mikulenka na 3.šachovnici s Jurou Jiřím . Tomáš ve střední hře prakticky zadarmo dal soupeři lehkou figuru. Nakonec pozici zachránil ostrým útokem na soupeřova krále. V 14.24 vzdal na čtvrté šachovnici těsně před matem Petr Janoušek Roubovi Radkovi mladšímu( chybu udělal ve střední hře kdy  podle jeho popisu překombinoval danou pozici)
Konečný výsledek 5:3 nám zajistil udržení v KPIIZ. (Po dlouhé době nám zápas vyhráli poledni 4.šachovnice)


Ukázka nepozornosti v zahájení


 Kolomý Robert                                      Třasáková Adéla
e4                                                        c6
d4                                                        d5
f3                                                        dxe4
fxe4                                                      e5
dxe5 (lepší než sebrat pěšce bylo Jf3)           Dh4
g3 (vlastně nabídka věže zadarmo, ve špatné pozici mělo přijít Kd2)
                                                          Dxe4
Kf2                                                       Sc5

a bílý se v beznadějné pozici vzdal. Jako zajímavost uvádím že Adélka na vítězství v této partii spotřebovala spotřebovala cca 3 minuty (na hodinách byl na konci partie čas 1 hodina 30minut).

-- 
      Miroslav Kalhous
      Pichlova 2563
530 02 Pardubice




Žádné komentáře:

Okomentovat