neděle 13. října 2019

Krajský přebor II. – 13. 10. 2019


            Šachová sezóna i se všemi krajskými i republikovými ligami a přebory je opět tady! Brzké nedělní vstávání, ježdění po celé republice v mrazivém počasí a nedělní oběd bez nedělního oběda. Kdo by se netěšil… a co víc… i nadále se můžete těšit nejen na moje články s informacemi o každém kole našich soutěží!
            Dnes, 13.10.2019, odstartoval krajský přebor II. třídy, kde se nejen v našich soupiskách oproti loňskému roku odehrálo několik změn. Tým Radka Svítila se již opět jmenuje Rapid Pardubice „B“ a i po loňském sestupu je v této soutěži tým inženýra Kalhouse Rapid Pardubice „C“. Já společně s Honzou Nešpůrkem, který úspěšně přestoupil z polabinského klubu k nám, hrajeme tuto sezónu oproti loňsku v „B“ týmu. Zde jsem jako mladý a nadějný budoucí funkcionář (slovy magistra Sýkory) získal funkci zástupce kapitána a hlavního kouče celého týmu. Ani zdaleka nepočítám s tím, že se časem alespoň částečně vyrovnám velkému vousatému trenérovi, ale psát články a rozhodovat o remízách snad ještě zvládnu. Ale nyní již k dnešnímu kolu…
První zápas KP II. jsme odehráli doma proti týmu Sokol Lázně Bohdaneč v poměrně oslabené sestavě. První desku hájil náš předseda Z. Seidl a za ním šla sestava následovně: J. Nešpůrek, R. Svítil, J. Fiala, J. Joukl, J. Macek, B. Hong a Y. Hong. Jestli už nic, tak dnes jsme zaručeně trhli rekord o nejrychleji, skutečně odehranou, partii. Biyu Hong z časových důvodů partii vzdala již ve druhém tahu, a tak jsme již od začátku prohrávali 0:1. Její statečná sestřenice Yana bojovala další hodinu, ale po ztrátě figury partii prohrála taktéž. Zanedlouho přišla další pohroma, když Honza Nešpůrek prohrál na druhé šachovnici a stav byl již 0:3. Jako čtvrtý dohrál pan učitel Macek, který i se zlomenou rukou poněkud slušně odehrál sicilskou hru a pouze ve vyrovnané koncovce udělal chybku, po které dostal krásný mat. Pro zajímavost - pozice figur pro tuto představu důležitých (B: Vh7, Sd2, f3, Č: Kh5, h4, g6). Za stavu 4:0 nabídl Radek Svítil soupeři remízu, který mu urval ruku a o zápase bylo rozhodnuto. Výsledek poté pouze korigoval Jakub Joukl, který senzačně vyměnil dámu za obě věže a jednu figuru. S partií si poté věděl rady a dokázal zvítězit. Jako poslední dohrál předseda oddílu Zdeněk Seidl, který uhrál poslední půlbod do našeho skóre. Ostatní výsledky, které jsem nezmínil, nejsou vůbec podstatné a jejich popis by byl naprosto zbytečný. Zkrátka to nějaký plácal zplácal za rozhodnutého stavu. Výsledek utkání je tedy 2:6 ve prospěch hostujícího celku. Tímto jim gratulujeme a těšíme se na příští zápas KP II. v daleké Chocni.

Jan Fiala

Výsledky:
Rapid Pardubice B – Sokol Lázně Bohdaneč

Seidl Zdeněk – Veselý Emanuel ½: ½
Nešpůrek Jan – Rež Matouš 0:1
Svítil Radek – Sekyrka Josef ½: ½
Fiala Jan – Kouba Petr 0:1
Joukl Jakub – Jouza Petr 1:0
Macek Jaroslav – Zmek Jaroslav 0:1
Hong Biyu – Svoboda Jiří 0:1
Hong Yana – Mácha Martin 0:1

Konečný výsledek 2:6

Žádné komentáře:

Okomentovat