pondělí 12. září 2022

Výukový web

Tip na "samostudium" především pro mládež. Strukturou mi připomíná portál chess.com, oproti němu je ale kompletně v češtině a zdarma. Vyzkoušela jsem část "pro studenty", obsahuje jinak i pomůcky pro šachové trenéry.

> > > my-chess.com   < < <


Procvičovat

Základní funkce systému My-Chess. Procvičování formou testů s hraním prvního tahu, výběrem možností, označení pole a další. Velké množství připravených testů pro různé oblasti šachu.

Šachopedie

Výuková encyklopedie šachu, která obsahu obrovské množství zpracovaných témat s vysvětlením a řadou praktických ukázek. Témata obsahují i odkazy na další zdroje - na testy, výuku či na šachovou literaturu.

Učit se

Výukové lekce My-Chess pokrývají velké množství témat od výuky pravidel šachu až po základy zahájení, hledání kombinací a hraní koncovek. Výklad je stručný, přehledný a metodický.

Videa

V této funkci najdete výuková šachová videa z tvorby našeho youtube kanálu. Videa mají rychlý spád, pevné metodické základy a pěknou grafiku. Jsou užitečným doplněním tréninku a řazená do vícedílných sérií.

Statistiky

Přehledné údaje o vyřešených testech, výukových tématech, soutěžích a čase stráveném šachovým studiem. Velmi užitečná je možnost zobrazit si historii všech vyřešených testů a výuky.

Kurzy

Tréninkové plány My-Chess nabízejí přehledné procházení jednotlivých tréninkových témat krok za krokem. Kombinují v sobě výuku, testy, šachopedii a videa do metodicky řazeného celku.

Sbírka

Šachové kartičky pro různá témata z šachového světa jsou odměnou pro aktivní řešitele My-Chess. Za herní měny si můžete kartičky kupovat a zařazovat je do své sbírky.

Obchodník

Uživatelé za řešení testů a plnění úkolů získávají zlaťáky a diamanty. Za ně si potom mohou koupit sběratelské kartičky a další prémiový obsah.

Soutěžit

Motivační cvičení porovnávající dosažené výsledky s ostatními uživateli. Cílem je za omezený čas vyřešit správně co nejvíce procvičovacích příkladů a získat tak co nejvíc bodů.

Žádné komentáře:

Okomentovat